
Günlük hayatta sıklıkla USB belleklere mahkum kalıyoruz ve veri saklamaktan tutun, taşınabilir uygulamaları açmaya kadar pek çok şekilde işimize yarıyorlar. Küçük boyutları ve uyumlulukları nedeniyle son derece kullanışlı olan bu bellekler, bazen yanlış kişilerin eline geçtiklerinde ise sorun yaratabiliyorlar. Peki USB bellek nasıl şifrelenir?
İçindeki dosyaları tam anlamıyla koruma altına almak için USB flaş belleklerinizdeki verileri şifrelemelisiniz. Bunun için aşağıdaki programları kullanabilirsiniz:

VeraCrypt
Şu anda geçersiz olan TrueCrypt’in teknolojisi üzerine inşa edilen VeraCrypt, güçlü bir şifreleme aracı. Asıl amacı sabit diskleri korumak olsa da, aynı zamanda flaş bellekler için de son derece kullanışlı.
AES ve Twofish gibi güçlü algoritmalar yaratan uygulama, flaş bellekler üzerinde şifreleme sağlıyor. Üstelik adım adım ilerleyen kurulum siharbazının kullanımı da çok kolay.
DiskCryptor
VeraCrypt’le kıyaslanınca daha basit bir program olan DiskCryptor, çalıştır-kullan şeklinde ilerliyor. AES ve Twofish gibi popüler şifreleme algoritmalarını destekleyen program, aynı zamanda optik diskleri ve sistem ön yükleme araçlarını da korumaya alabiliyor.
Rohos Disk Encryption
Bilgisayarı yormayan ama aynı zamanda son derece kaliteli özelliklerle gelen Rohos, flaş belleklerinizi güvene sokuyor.
Otomatik olarak belleği algılayan ve buna göre bir şifreleme ayarlayan Rohos, şifrelenmiş dosyaları ekstra güvenlik için başka dosya formatları (MP3, AVI gibi) gibi de gösterebiliyor.