
Bir önceki yazımızda dile getirdiğimiz Rosetta – Philae uzay araçları, bugün Türkiye saati ile 17.35’e kuyruklu yıldıza ulaşmış ve fırlatma sonrasında Philae sondası 18.05 itibariyle kuyruklu yıldız yüzeyine ulaşmıştı.

Rosetta – Philae Kuyruklu Yıldız Araştırması Ne Vaat Ediyor
Kuşkusuz hem projeye hem de çalışmaya bu kadar yabancı olan bir toplum olmamız nedeniyle, bize sunulandan fazlasını maalesef bilmemiz mümkün gibi görünmüyor. Fakat insanlığın bir uzay aracını ilk defa kuyruklu yıldız ile buluşturduğunu düşünürsek, bilim ve gelecek adına çok önemli değişimlerin yaşanabileceğini söyleyebiliriz.
Bilindiği gibi bazı teorilere göre Dünya’da bulunan su ve yaşamın kuyruklu yıldızlardan gelmiş olabileceği düşünülüyor. Özellikle Kuyruklu Yıldızların bulunduğumuz sistem ile bir temas içerisinde olmaması ya da daha açık bir ifade ile etkilenmemiş olması, 4.6 milyar yıl öncesine dair bazı ipuçlarını bize sunabilir.
Örneğin kuyruklu yıldız üzerinde su, elementler ya da insanlığa dair herhangi bir bileşen bulunması soru işareti olarak öne çıkan pek çok konuya yeni bakış açısı kazandırabilir. Yine ESA ( Avrupa Uzay Ajansı ) canlı yayınında da dile getirilen başka yaşam alanları arama konusu, bu başarı ile daha istekli hale gelebilir. İnsanlığın Dünya dışı yaşam ya da Dünya dışı yaşam alanı arayışında Rosetta – Philae uzay araçları yeni bir dönemin başlamasını sağlayacak gibi görünüyor.