ESA ( Avrupa Uzay Ajansı ) tarafından geliştirilen ve 2004 tarihinde uzaya fırlatılan Rosetta uzay aracı, kuyruklu yıldız üzerinde ilk incelemelerini yapmak üzere Philae isimli konduyu indirmeye hazırlanıyor. 12 Kasım 2014 tarihinde Türkiye saati ile 10.35’de başlayacak olan indirme işleminin yaklaşık 7 saat sürmesi bekleniyor.
Bir Kuyruklu Yıldız Üzerinde İlk İnceleme
İnsanlık için önemli bir adım olarak görülen bu durum, ilk defa bir kuyruklu yıldız üzerinde inceleme yapılmasına imkan tanıyacak. İsmini Mısır hiyerogliflerinin çözülmesinde kullanılan Rosetta tabletinden alan uzay aracı, Ağustos ayında kuyruklu yıldıza ulaşmış ve günümüze kadar kuyruklu yıldız çevresinde ve çekirdeğinde verileri derlemeye başlamıştı.
Philae aracı tarafından yapılacak incelemeler 10 bilimsel aygıt ile gerçekleştirilirken evrenin oluşumu ve gezegenimizde başlayan yaşama ilişkin hayati bilgilerin elde edilebileceği düşünülüyor. Bilindiği üzere kuyruklu yıldızlar, Güneş Sistemi’nin dışında yer alıyor. Araştırmacılara göre Philae ve Rosetta’nın elde edeceği veriler, Güneş Sistemi ve Dünya hakkında ilginç bilgilerin elde edilmesini sağlayacak.
Bugüne kadar farklı asteroidler hakkında veriler yollayan Rosetta uzay aracı 2011 yılında güneş pillerini dolduracak güneş ışınlarını bulamadığı için uyku moduna alınmış 2014 Ocak ayında ise gönderilen sinyaller ile tekrar uyandırılmıştı. 12 Kasım 2014 tarihi Türkiye saati ile ESA ve pek çok kanal üzerinden Rosetta – Philae araçlarının kuyruklu yıldız üzerine inişleri ve ilk verilerin gönderilmesi gibi önemli detayların canlı olarak yayınlanması bekleniyor.
Philae Kuyruklu Yıldıza İniş Yapıyor - Yorumlar
Yapılan Yorumlar
BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler
Louis Pasteur: Kuduz Aşısı 01 Ağustos 2019
Çocukların gerçeğe dönen muhteşem icat fikirleri 02 Nisan 2017
Gerçekten çok kullanışlı olabilecek ilginç icatlar 31 Mart 2017
Hala daha kullandığımız antik Yunan icatları 30 Mart 2017
Hoşgeldiniz
Alemin Teknoloji ve Tasarım Blogu || TeknoAlem.Org - Tüm Hakları Saklıdır