Antoine Lavoisier 26 Ağustos 1743 yılında Paris’de doğmuş ve 8 Mayıs 1794 yılında yine Paris’de ölmüştür. Modern kimyanın yaratıcısı olarak bilinen ve kimyacı olan Lavoisier simyanın – kimyaya, yani bilime dönüşümüne öncülük etmiştir.
Bu yazımızda Antoine Lavoisier kimdir, Antoine Lavoisier buluşları, icatları nelerdir gibi konular hakkında bilgiler bulabilirsiniz.
1743 yılında Paris’de dünyaya gelen bilim adamı, zengin bir aileye mensuptu. Annesini kaybettikten sonra babasının da desteğiyle hukuk alanına yönelen Lavoisier, deneye ve bilime olan merakı ile 20’li yaşlarında ilk birinciliğini elde eder.
25 yaşında Kimya alanında yaptığı çalışmalar ile Fransız Bilim Akademisinin bir üyesi olmayı başarmıştır. Yaptığı çalışmalar arasında metrik sistemin oluşturulması, Fransa’nın jeolojik haritasının çıkarılması, tarımda verimlilik gibi pek çok konu yer almaktadır. Aşağıda Antoine Lavoisier tarafından yapılan çalışmalar ve icatlar hakkında bilgiler bulabilirsiniz.
Flogiston Teoremi
Lavoisier’in bilim dünyasında tanınması yanma olayına ilişkin yapmış olduğu çalışma ile gerçekleşmiştir. Bugün modern kimyanın sahip olduğu pek çok kural ve düzen Lavoisier tarafından geliştirilmiştir.
Flogiston teoremine göre yanma olayında nesne flogiston denen fakat ne olduğu bilinmeyen bir madde açığa çıkarmaktaydı. Flogiston açısından yanan nesnelerin geriye sadece kül bırakması, zengin olduklarını gösteriyordu. Her ne kadar çoğunluk tarafından kabul edilse de bazı bilim adamları tarafından havanın gerekliliği öne sürülerek bu kurama karşı çıkılmaktaydı.
Kütlenin Korunumu Kanunu
Lavoisiere göre bu kanun şöyle açıklanmıştır. Doğada işleyişe bakıldığında hiçbir şeyin yoktan var olmadığı, deneysel dönüşümler sonucunda maddenin miktar olarak aynı kaldığı, elementlerin nitel ve nicel bileşimlerinin korunduğunu söyleyebiliriz, demiştir.
Antoine Lavoisier Kimdir? Antoine Lavoisier Buluşları – İcatları Nelerdir? - Yorumlar
Yapılan Yorumlar
Çok güzel olmuş. İşime çok yaradı. Devamını bekliyorum.
BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler
Louis Pasteur: Kuduz Aşısı 01 Ağustos 2019
Çocukların gerçeğe dönen muhteşem icat fikirleri 02 Nisan 2017
Gerçekten çok kullanışlı olabilecek ilginç icatlar 31 Mart 2017
Hala daha kullandığımız antik Yunan icatları 30 Mart 2017
Hoşgeldiniz
Alemin Teknoloji ve Tasarım Blogu || TeknoAlem.Org - Tüm Hakları Saklıdır