3D Printer ile hayalinizdeki projeyi bir objeye çevirmek , prototipini oluşturmak artık bir yazıyı çıktı almak kadar kolay.
Çizdiğiniz 3 boyutlu nesnelerin plastik veya diğer malzemelerde üretilmiş halini bu makine sayesinde ürüne çevireceksiniz.
Sadece yapmanız gereken hayalinizi 3D tasarım programlarını kullanarak bilgisayar ortamına aktarmak. 3D tasarım modelleme için bilginiz veya zamanınız yoksa , internette bulunan 3D model arşivlerinden yararlanarak modelleri kendi fikirlerinize göre düzenleyebilirsiniz.
3D Printer Nasıl Çalışır ?
3d Printer teknolojisi , lazer sinterleme, bileşimli yığma, polimer kurleme gibi aşamalarla çalışır.Kullanım alanının geniş olması ve çok fazla kullanılması yönüyle “fused deposition modeling” yani eritilmiş olan bileşimi modelleme tekniği ile çalışan cihazlardır. Bu teknik sayesinde lazerle 3 boyutlu olarak bilgisayar ortamına aktarılmış olan model 2 boyutlu katmanlar halinde yığılarak 3 boyutlu ürün elde edilir.
Tekrar tekrar eritebilir ve çözülebilir olan termoplastik malzemeler kullanılır. Termoplastik malzemeler thermoset malzemeler ile karşılaştırıldığında rahatlıkla sıvılaşabildikleri için bu teknoloji için ideal malzemedir.
Sıvılaştırılmış plastiğin çıktığı kısım bilgisayar tarafindan konrol edilerek parça geometrisini simule edecek şekilde hareket ettirilir ve termoplastik malzemenin yığılması ile beraber parça 2 boyutlu katmanlar halinde yığılır ve üretilmiş olur.
3D Yazıcılar hangi malzemeleri kullanır ?
Başta Plastik olmak üzere seramik , metal ve bazı eritilebilir gıdalar ( Çikolata gibi ) kullanılabilir.
3D Printer Fiyatları
Fiyatlar çeşitlere ve markaya göre değişkenlik göstermektedir.Fabrika tipi lazerli gelişmiş teknolojiye sahip 3d printerlar 500.000 $ iken ev tipi masaüstü 3D Printerlar 1000 $ civarında.
3 Boyutlu Yazıcılar ve Fiyatları - Yorumlar
Yapılan Yorumlar
BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler
Louis Pasteur: Kuduz Aşısı 01 Ağustos 2019
Çocukların gerçeğe dönen muhteşem icat fikirleri 02 Nisan 2017
Gerçekten çok kullanışlı olabilecek ilginç icatlar 31 Mart 2017
Hala daha kullandığımız antik Yunan icatları 30 Mart 2017
Hoşgeldiniz
Alemin Teknoloji ve Tasarım Blogu || TeknoAlem.Org - Tüm Hakları Saklıdır