Bu yazımızda sizlere Windows işletim sisteminin her sürümünde karşımıza çıkan Kayıt Defteri Düzenleyicisini nasıl açacağınızdan ve ne olduğundan bahsedeceğiz. İlk olarak Kayıt Defterinin ne olduğundan biraz söz edelim.
Kayıt Defteri Nedir?
Kayıt defteri Windows işletim sistemimiz ile ilgili birçok bilgiyi saklayan bir veri tabanıdır. Kayıt Defteri kısaca bu şekilde özetlenebilir. İşlevleri ise sonsuzdur. Kayıt Defteri bilgisayarınızda aklınıza gelebilecek tüm değişiklikleri yapmanıza olanak sağlar.
Kayıt Defterindeki verilerin ne işe yaradığını bilmeden düzenlemek veya değiştirmek bilgisayarınızda format atılmadan çözülemeyecek kalıcı hasarlar bırakabilir. Aynı zamanda kalıcı defteri bilgisayarınızı ne kadar uzun süre kullanırsanız bir o kadar şişer ve bir süre sonra bilgisayarınızın yavaşladığını hissedersiniz. Kayıt defteriniz şişkinliği donanımınıza ağır geldiği için işletim sisteminizde kasılmalar, donmalar olabilir.
Kayıt Defteri Düzenleyicisi Nedir?
Kayıt Defteri düzenleyicisi Windows’un bize sunduğu, kayıt defteri ile doğrudan bağlantı kurmamızı ve kayıt defterinde kolayca değişiklikler yapmamızı sağlayan bir ara yüzdür. Kayıt Defteri Düzenleyici sayesinde kayıt defterinde oldukça uğraş gerektiren düzenlemeleri kolaylıkla yapabilir.
Kayıt Defteri Düzenleyicisi Nasıl Açılır?
Kayıt Defteri Düzenleyicisini açmak için birçok farklı yöntem bulunuyor. Biz size bu yöntemleri en basit haliyle anlatacağız.
Bu İşlem Sırasında Alınabilecek Hatalar Nelerdir?
Kayıt defteri düzenleme yönetici tarafından devre dışı bırakıldı ya da görev yöneticisi yönetici tarafından devre dışı bırakıldı sorunu ile karşılaşma ihtimaliniz olabilir. Bu gibi bir durum ile karşılaşmanız halinde bilgisayarınızı piyasada bilinen kaliteli anti virüs programları ile taramanızı önermekteyiz. Bu programlar trojan ve benzer virüsleri bilgisayarınızdan silecek ve bu hatayı ortadan kaldıracaktır.
Windows Kayıt Defteri Nasıl Düzenlenir? - Yorumlar
Yapılan Yorumlar
BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler
Bilgisayarınızın kamerasını neden kapatmalısınız? 09 Mart 2017
Hoşgeldiniz
Alemin Teknoloji ve Tasarım Blogu || TeknoAlem.Org - Tüm Hakları Saklıdır